Cukormentes sütik magyarul


Cukormentes feketeáfonya (ribizli) lepény



Hozzávalók:



Tészta:


CH
60 g liszt
46.00
30 g kukoricaliszt
21.00
1 tk édesítő
  0.00
1/4 tk só
  0.00 
60 g hideg vaj
  0.00
3  ek hideg víz
  0.00
 
67.00
Krém:


CH
150 g feketeáfonya
22.00
2 tk édesítő
  0.00
100 g tejföl
  4.00
1 közepes tojás
  0.00

26.00


Összes CH (g):
93.00


Süti súlya (g):
376 g


CH / 100 g süti (g):
25.00

Elkészítés:
 
Tészta:

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a vajat és a vizet, addig gyúrjuk míg össze nem áll. Praktikusan robotgéppel a legjobb elkészíteni.
  2. Folpackkal betakarjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kör alakra (kb. 20 cm átmérő). A széleit egy kicsit feltekerjük körben. 
  5. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Rátesszük a lepényt.
  6. Összekeverjük a tejfölt az édesítővel és a tojással.
  7. A keveréket a lepényre öntjük.
  8. Rászórjuk a feketeáfonyát (ribizlit).
  9. Addig sütjük, amíg a krém megszilárdul, kb. 20 perc (ill. amíg a széle szép világosbarna nem lesz).

Diabetikus túrós piskótaszelet gyümölccsel






Hozzávalók:


Piskótatészta:

CH
5 db tojás0.00
120 g búzafinomliszt91.56
50 g szorbit49.50
1 cs. sütőpor (15,5 g)3.10

144.16
Túrókrém:

CH
500 g túró17.50
10 g zselatin0.00
100 g tejföl3.80
100 g tej5.30
100 g tejszín5.80
20 g szorbit19.08
100 g barack9.00
100g eper7.20

67.68


Össz szénhidrát (g):212.00


Sütemény össz súly (g):1402.00


100 g süti/szénhidrát (g):15.12

100 g süti/ szorbit (g):                      5.00

Elkészítés:
 
Piskóta:
  1. A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. Két külön keverőtálba tesszük.
  2. Kimérjük a szorbitot.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses).
  4. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és összeszitáljuk.
  5. A fehérjét elektromos habverővel elkezdjük felverni, amikor már majdnem kész, egyenként beletesszük a tojássárgákat és szüntelenül keverjük.
  6. Ha a tojássárgákat elkevertük, apránként a sütőporos lisztet és a szorbitot is hozzákeverjük.
  7. Sütőpapírral kibélelünk egy 30*40 cm-es formát (más méretű is lehet), beleöntjük a masszát és megsütjük. (25-30 perc.) Tűpróbával ellenőrizzük: ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a tészta, kész. A sütő ajtaját az első 15 percben ne nyissuk ki.
Túrókrém:
 
  1. A zselatint áztassuk be 1 dl hideg vízbe.
  2. A túrót keverjük össze elektromos keverővel a tejjel, telföllel és a tejszínnel.
  3. Adjuk hozzá a szorbitot.
  4. A zselatint mikroban óvatosan olvasszuk fel, ne forraljuk.
  5. A zselatinhoz adjunk egy kanál túrókrémet, majd még egyet, majd a zselatinos keveréket adjuk a túrókrémhez és alaposan keverjük össze.
  6. A masszát kenjük a kisült piskóta tetjére, majd rakjuk ki a szeletelt gyümölcsökkel.



Szorbitból nem tanácsos naponta 20 g-nál többet fogyasztani, az emésztésre gyakorolt hatása miatt. Túlzott fogyasztása hasmenést, puffadást okozhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése